Componist: Leslie Condon
Publicatie: Festival Series 342

In dit muziekstuk geeft de componist een beeld van een jonge generatie christenen en de manier waarop zij haar geloof beleeft. Het werk is opgebouwd uit een aantal delen die elk een bepaald facet van die generatie illustreert.

In de introductie wordt direct het hoofdthema gehoord, waarbij de componist refereert aan een jonge evangelist. Ongeduldig, energiek en zelfs wat arrogant. Hij denkt dat iedereen zijn boodschap van het evangelie wil horen!

Maar dat thema slaat al snel om in onzekerheid en frustratie, waarna het prachtige lied “To serve the present age” wordt gehoord waarin wordt bezongen dat hij God’s wil wil doen.

In het frivole deel hierna schetst Condon de omgeving van de jonge christen: vrolijk, druk en vol energie. Hij gaat er tegenaan! Maar al snel volgen de angsten… Hij wordt rusteloos en twijfelt aan zijn daden. Toch volgt het lied “Ik volg U slechts na”, maar dat blijft, symbolisch voor de vertwijfeling, steken op de frase “ik zal U nooit ontkennen”. En wederom volgt de angst.

Dan, uit het niets, hoort de jonge christen God’s stem in Psalm 46: wees stil en weet, Ik ben uw God. Daaruit put hij zoveel kracht zodat daarop het lied “Het is goed in mijn ziel” volgt. Het stuk eindigt bemoedigend en roept de huidige generatie op om gehoor te geven aan Gods stem.